De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (2024)

Backpacken geeft velen het ultieme gevoel van vrijheid: rugzak om, (digitale) kaart op zak en gaan! Voordat je op pad kan zijn er wel een aantal dingen die je goed moet uitzoeken en wilt regelen, zoals het vinden van de beste backpack! Een goede backpack neemt al jouw zorgen weg en zorgt ervoor dat je spullen zo comfortabel en veilig mogelijk opgeborgen kunnen worden. In dit artikel helpen wij jou om de beste backpack te vinden die jouw reis onvergetelijk zal maken.

Ben jij van plan om te gaan rondreizen in Australië op een working holiday visum? Download dan onze superdikke GRATIS Working Holiday Gids, boordevol tips met betrekking tot werken, reizen, uitgaven en nog veel meer!

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (1)

Download hier je GRATIS working holiday gids!

Waar moet de beste backpack aan voldoen?

Om er zeker van te zijn dat jij een geschikte reis rugzak koopt, zijn er een aantal punten waar je backpack aan moet voldoen. Iedere backpack onderscheidt zich door middel van specifieke functionaliteiten, maar een goede rugzak is te herkennen aan de volgende punten:

Draagcomfort

Het draagcomfort van een rugzak is een van de belangrijkste punten waar jij vooraf op moet letten. Is het draagcomfort niet goed, dan zal de backpack nooit de stevigheid bieden die jij nodig hebt. Een backpack met een goed draagcomfort beschikt over verstelbare schouderbanden en een verstelbare borstband. Zo kun je je backpack perfect op lichaamslengte afstellen.

Ook een heupgordel is een belangrijk onderdeel van een backpack. Een grote backpack biedt veel ruimte waardoor je veel spullen kunt meenemen. Dit betekent natuurlijk dat de backpack ook zwaarder wordt. Een heupgordel zorgt ervoor dat het gewicht verdeeld wordt over de benen en de rug, zodat de backpack minder zwaar aanvoelt.

Ventilatie

Zeker als je gaat backpacken in warme landen is een ventilatiesysteem in de backpack een must have! Als jij een wandeltocht gaat maken of andere inspannende activiteit gaat uitvoeren met de backpack op je rug, dan wil je geen last hebben van zweet of snelle vermoeidheid.

Met een ventilatiesysteem in de backpack blijft er constant lucht stromen tussen de backpack en de drager. Hierdoor ga je minder snel zweten en raak je minder snel vermoeid.

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (2)De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (3)

Tijdens warmte en inspanning wil je geen last hebben van een "zwetende" backpack!

Gewicht

De spullen die je meeneemt in een backpack kunnen flink wat gewicht met zich meedragen. Het is daarom belangrijk dat de backpack van zichzelf licht is in gewicht. Wij raden aan om een backpack te kopen die minder weegt dan 5 kilogram.

Ook de inhoud van de backpack moet niet te zwaar worden. Aangeraden wordt om niet meer gewicht aan spullen mee te nemen dan 25% van je eigen lichaamsgewicht. Doe je dit wel, dan is de kans groter op fysieke klachten aan de rug, schouders en benen.

Kiezen voor de beste backpack: voor welk volume ga je?

Hoe groter het volume van de backpack, hoe meer ruimte er geboden wordt om spullen mee te nemen. Dit hangt vanzelfsprekend wel samen met een zwaarder gewicht en een grotere afmeting van de backpack. De volgende inhoud eenheden worden vaak gebruikt om backpacks te onderscheiden:

40 tot 60 liter backpack

Deze backpacks worden gezien als de kleinste backpacks, en zijn populair onder reizigers die kortere afstanden reizen of reizigers die vaak overnachten in hostels. Zij nemen over het algemeen niet extreem veel mee omdat ze weinig tot geen kook-en-slaapspullen nodig hebben.

Een 60 liter backpack is de meest gekochte backpack! Deze inhoud biedt genoeg ruimte aan de drager en is vaak nog redelijk licht in gewicht.

60-80 liter backpack

De backpacks van 60 tot 80 liter zijn de middelgrote backpacks en worden voornamelijk gekocht door backpackers die langere trekkingtochten voor ogen hebben. Er is genoeg ruimte in de backpack om kook-en-slaapspullen mee te nemen.

Daarnaast is deze inhoud populair onder reizigers die naar koudere gebieden gaan, zoals Canada of Scandinavië. De 60 tot 80 liter backpacks bieden voldoende ruimte om bijvoorbeeld winterschoenen, een dikke jas en genoeg truien mee te nemen.

80-100 liter backpack

Dit zijn de backpacks met het grootste volume. Deze backpacks zijn geschikt voor de avonturiers; de reizigers die niet in hostels of hotels willen overnachten maar de voorkeur geven aan survivallen en slapen in de natuur.

Ook ‘extreme sporters’ kiezen regelmatig voor een grote backpack van dit formaat. Zij hebben vaak veel spullen en attributen nodig om hun sport te kunnen beoefenen.

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (4)

Voor welk formaat kies jij?

De beste backpack merken

Er zijn talloze merken op de markt die backpacks aanbieden, waardoor de keuze voor een geschikte backpack niet zo heel makkelijk is. Enkele betrouwbare en populaire backpack merken onder reizigers zijn de volgende:

  • Fjallraven
  • North Face
  • Osprey
  • Thule

Een backpack kopen van één van de bovenstaande merken is sterk aan te raden. Deze merken zijn grote spelers op de markt, staan goed aangeschreven door eerdere kopers en zijn vernieuwend in hun ontwerpen.

Conclusie: wat is de beste backpack?

Ben jij ook zo toe aan het maken van een reis die je nooit zal vergeten? Begin dan alvast met de voorbereidingen en vind een geschikte backpack die jouw beste vriend kan worden tijdens je reis! Nadat je in dit artikel bent overspoeld met informatie over backpacks is het tijd om de beste backpacks en onze favorieten van het moment voor jou op een rijtje te zetten:

1. Fjallraven Abisko Backpack - 65L

2. Thule AllTrail Backpack -45L

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (5)

Foto: Bol.com

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (6)

Foto: Bol.com

Bekijk onlineBekijk online

3. Osprey Aether 70 Backpack Large - 73 L

4. Nomad Batura Phantom - 55 L

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (7)

Foto: Bol.com

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (8)

Foto: Coolblue

Bekijk onlineBekijk online

Meer informatie nodig over het uitzoeken van de geschikte backpack? Bekijk besterugzak.nl voor nog meer mogelijkheden!

Tip: weten wat je nog meer moet regelen voordat je kan gaan backpacken? Bekijk dan onze ultieme backpack - reischecklist, inclusief complete paklijst hier:

De ultieme backpack reischecklist


Naast het uitzoeken van de juiste backpack, kunnen we je helpen met nog veel meer tips & tricks ter voorbereiding van je reis! Lees alvast meer in onderstaande blogs:

  • Alles wat je moet weten voor een Working Holiday naar Australië
  • In 3 stappen goedkope vliegtickets vinden voor jouw reis
  • Op lange reis? Lees hier hoe het zit met verzekeren en uitschrijven!

Of vraag een reisplan bij ons aan, we helpen je graag met het samenstellen van je ultieme backpacker droomreis!

Vraag gratis reisplan aan

De beste backpacks | Alles wat je moet weten over het uitkiezen van de juiste backpack - Dutchies Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5301

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.