Anya Taylor-Joy: Ve škole jsem byla nemilosrdně šikanovaná - Novinky (2024)

Nový film, který je prequelem koscarovému hitu Šílený Max: Zběsilá cesta zroku 2015, se soustředí na Furiosu, která je vmládí unesena válečníkem Dementusem. Jaké je poslání Furiosy, která se připravuje na pomstu, naznačuje Anya Taylor-Joy hned vupoutávce vnejnovějším traileru společnosti Warner Bros. „Když byla dítě, její svět se navždy změnil. Amohl za to Dementus. Teď chce zpátky to, oco přišla - svoje dětství asvoji skvělou matku.“

Když Šílený Max: Zběsilá cesta poprvé představil světu imperátorku Furiosu vbravurním podání Charlize Theronové, nevysvětlil, jak přišla oruku nebo proč si oholila hlavu. Na tyto otázky už odpovídá nová Furiosa.

„Od chvíle, kdy jsem si přečetla scénář, jsem měla pocit, že Furiosu bytostně znám. Cítila jsem, že chci zuřivě chránit její zájmy. Byla jsem tak nadšená, že jsem si také hned chtěla oholit hlavu. Dávalo mi to smysl. Za roli jsem nesmírně vděčná,“ podělila se opocity sEntertainment Weekly Anya Taylor-Joy.

Bill Murray: Na zápas nikdy nepozvu kamarády, kteří jsou lepší než jáMóda a kosmetika

Sedm měsíců na jiné planetě

Získat roli Furiosy ale nebylo jednoduché. Na konkurz ji režisér George Miller pozval na doporučení kolegy zhororu Poslední noc vSoho Edgara Wrighta. „Edgar tvrdil, že Anya je velmi disciplinovaná, navíc trénovaná baletka, stejně jako Charlize, což je pro tuto postavu důležité. Při setkání sní jsem mu dal za pravdu. Během chvíle jsem intuitivně věděl, že Anya je Furiosa. Navíc je vní něco mystického, ale ilaskavého,“ nechal se slyšet Miller během setkání CinemaCon 2024vdubnu vLas Vegas.

A Anya Taylor-Joy spoděkováním režisérovi pokračovala: „Hrát Furiosu byla pocta. Děkuji za tuto příležitost, Georgi! Vážím si také požehnání, které mi kroli dala Charlize Theronová. Znatáčení jsem byla prostě nadšená.“ Už když film vříjnu 2022Anya dokončila, napsala na Instagram, že práce na Furiose byla nejšpinavější anejkrvavější, jakou kdy měla, aže ji zocelila.

„Tehdy, jak si vzpomínám, jsem také dodala, že posledních sedm měsíců jako bych byla na jiné planetě. Musela jsem se pak pokusit strávit všechno, co se vAustrálii dělo. Došlo mi to daleko později, až když jsem viděla film na velké obrazovce. Je to unikátní příběh oneúnavném odhodlání jedné ženy, která věří, že naděje pořád existuje,“ přibližuje roli Taylor-Joy.

Komplikované dětství

„Vždy jsem rozuměla postavám, které to vdětství neměly jednoduché, apřesto se snažily něčeho dosáhnout, ať už to byla Beth zGambitu, nebo Furiosa,“ prozradila Warner Bros. Entertainment.

Ani Anya Taylor-Joy neměla dětství ideální. Narodila se jako šesté dítě matce psycholožce, napůl Angličance, napůl Španělce, aotci bankéři se skotskými aargentinskými kořeny. Brzy po narození Anyi se rodina přestěhovala zMiami do Argentiny. Problém nastal při dalším stěhování, ato zBuenos Aires do Londýna. Anye bylo tehdy šest let. „To pro mě bylo nejhorší období. Odmítala jsem se učit anglicky vnaději, že se přestěhujeme zpět do Argentiny. Ve škole jsem měla pocit, že nikam nezapadám. Byla jsem příliš anglická na to, abych byla Argentinka, příliš argentinská na to, abych byla Američanka.“

Děti se mi posmívaly ikvůli mým vytřeštěným očím. Zamykaly mě do skříně

Ve škole proto byla nemilosrdně šikanovaná. „Děti se mi posmívaly ikvůli mým vytřeštěným očím. Zamykaly mě do skříněk. Neustále jsem se ptala: co je se mnou špatně, že nikam nezapadám?“

Všechno Taylor-Joy přežila díky skvělým rodičům. „Měla jsem na ně ohromné štěstí, poskytli mi vprůběhu let velkou podporu, velmi brzy se mnou jednali jako smalým dospělým.“ Nakonec Anya, která do patnácti let studovala balet, školu opustila.

Jenna Ortega: Čím více času na sociálních sítích trávíme, tím více sebeúcty ztrácímeMóda a kosmetika

V sedmnácti ji vLondýně objevila zakladatelka úspěšné modelingové agentury Storm Model Management Sarah Doukasová. Sagenturou podepsala smlouvu pod podmínkou, že herectví zůstane její hlavní vášní. Během modelingového natáčení propagujícího televizní seriál Panství Downton si jí všiml irský herec Allen Leech. Představil ji svému agentovi, se kterým podepsala první hereckou smlouvu.

Anya Taylor-Joy dnes zahraje co*koli. „Málokterá zaměstnání podněcují tak silné pocity jako herectví. Pro mě jako herečku je potěšením pracovat na hororových filmech nebo na čemkoli, co vám umožní cítit aprožít syrovou intenzitu pocitu. Sama jsem plná pocitů aje mi opravdu příjemné moci je na plátně ventilovat.“

Anya Taylor-Joy: Ve škole jsem byla nemilosrdně šikanovaná - Novinky (3)

Foto: Foto Vertical-ent.cz

Horor, drama ikomedie

Ódy na ni pěje skoro každý režisér. Podle nich její výkony diváky pohltí. Za všechny to vyjádřil režisér mysteriózního Amsterdamu (2022) David Russell: „Anyu se vůbec nebojím zařadit mezi oscarové herce, protože svým intuitivním herectvím nezklame.“

„Pro mě jsou filmy plněním snů. Setkávám se vnich se skvělými herci, od kterých se stále učím,“ opakuje Anya vrozhovorech. „Jen namátkou vSeveřanovi jsem poznala Nicole Kidmanovou, vAmsterodamu Christiana Balea aRoberta De Nira, vMenu Ralpha Fiennese aNicholase Houlta.“

Zeptejte se mě na co*koli

S tím, jak se cenami ověnčená Anya Taylor-Joy stává populárnější, se oni fanoušci více zajímají aAnya je velmi otevřená. Vposledním dubnovém rozhovoru pro magazín Elle Ask me anything prozradila například to, že od mládí miluje přírodu azvířata aže je sama něco mezi kočkou akolibříkem. Řekla také, že má nejraději španělštinu, moc ráda zpívá aráda by měla roli vmuzikálu.

Nakonec prozradila, že nejlepší rádci byli vždy její rodiče anejlepší rada, kterou kdy dostala, je být sama sebou. Na jednu zposledních otázek, jak by chtěla, aby si ji lidé pamatovali, odpověděla: „Bylo by to kvůli laskavosti, tvrdé práci adíky tomu, že je se mnou legrace.“

Víte, že…

  • Letos 12. března vzala svého otce Dennise Taylora (84) poprvé na udílení Oscarů. Splnila tak slib, který mu dala, když jí bylo 12 let.
  • Dva roky je šťastně vdaná s hudebníkem Malcolmem McRaem, členem rockové skupiny More. Oba se narodili 16. dubna a letos společně oslavili další narozeniny - Anye bylo 28 a Malcolmovi 30.
  • Nechyběla v Paříži na nedávné přehlídce nové módní kolekce Christiana Diora Ready-to-Wear Collection pro podzim 2024.
  • Na rok 2026 připravuje thriller Laughter in the Dark - příběh známého uměleckého kritika, který opustí manželku kvůli mladší milence. Ta ho využije, aby si splnila svůj sen stát se filmovou hvězdou.
Anthony Hopkins: Než mě herecká paměť opustí, rozhodl jsem se napsat svůj životní příběhMóda a kosmetika
Anya Taylor-Joy: Ve škole jsem byla nemilosrdně šikanovaná - Novinky (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5627

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.